Ιταλική γλώσσα

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ιταλία, στην ιταλική γλώσσα και στην εκμάθηση της...
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

lunedì 17 ottobre 2011

Λιγότερες συμμετοχές στις εξετάσεις για ΚΠΓ


Λιγότερες συμμετοχές στις εξετάσεις για ΚΠΓ

5-6 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις

Λιγότερες συμμετοχές στις εξετάσεις για ΚΠΓ
Μειωμένος κατά 2.500 θα είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) του φετινού Νοεμβρίου σε σχέση με τον αριθμό των εξεταζομένων τον Νοέμβριο του 2010.
Συγκεκριμένα, για τις επερχόμενες εξετάσεις του Νοεμβρίου δήλωσαν συμμετοχή περίπου 7.500 άτομα έναντι 10.125 ατόμων του περασμένου Νοεμβρίου.
Η κυρία Ειρήνη Γεωργούλα, διευθύντρια της Διεύθυνσης Πιστοποίησης Γνώσης Ξένων Γλωσσών του υπουργείου Παιδείας, αποδίδει το μειωμένο ενδιαφέρον του κοινού κατά κύριο λόγο στις οικονομικές δυσκολίες των καιρών, καθώς και στο μεγάλο ποσοστό επιτυχίας που σημείωσαν οι εξεταζόμενοι στο ενιαίο διαβαθμισμένο επίπεδο Β, το οποίο εξετάστηκε για πρώτη φορά στις εξετάσεις του περασμένου Μαΐου. Να σημειωθεί ότι οι εξετάσεις θα διεξαχθούν το διήμερο 5-6 Νοεμβρίου σε δύο επίπεδα: στο ενιαίο επίπεδο Β (Β1 και Β2) και στο επίπεδο Γ1, πέντε ξένων γλωσσών (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και ισπανικά).
Οπως αναφέρει η κ. Γεωργούλα στο "Εθνος-Εργασία", τα επίπεδα Γ1 και Γ2 θα αρχίσουν να εξετάζονται και αυτά σε ενιαίο διαβαθμισμένο τεστ, αρχής γενομένης από τις εξετάσεις του Μαΐου του 2012.
Το πρόγραμμα των εξετάσεων του Νοεμβρίου έχει ήδη δημοσιοποιηθεί και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το αναζητήσουν στην ιστοσελίδα www.kpg.minedu.gov.gr. Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το ΚΠΓ μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Πιστοποίησης της Γνώσης Ξένων Γλωσσών (Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 Μαρούσι) και στα τηλέφωνα: 210 3442108, 3443145, 3443147.
πηγή: Έθνος

Nessun commento:

Posta un commento