Ιταλική γλώσσα

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ιταλία, στην ιταλική γλώσσα και στην εκμάθηση της...
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

giovedì 18 ottobre 2012

Film Italiani: Johnny Stecchino

Roberto Begnini... μεγάλη αγάπη του blog μας και νομίζω ότι είναι από του λίγους που στο πρόσωπο του μπορεί να συνοψιστεί όλη η Ιταλία!

Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Dante (Roberto Benigni) οδηγός σχολικού λεωφορείου ενός σχολείου παιδιών με νοητική υστέρηση, ο οποίος αγαθός και κατα τα άλλα "νομοταγής" έχει την συνήθεια να κλέβει πότε πότε καμιά μπανάνα από τα μανάβικα..
Κάποια στιγμή στον δρόμο του παρουσιάζεται η Maria (Nicoletta Braschi και γυναίκα του στην ζωή).. Εκείνος όπως σχεδόν σε όλες τις ταινίες του την ερωτεύεται κεραυνοβόλα και εκείνη αν και τον "αγνοεί" κατά κάποιον τρόπο, του δείχνει ότι υποκύπτει στον έρωτα του γιατί ο Dante είναι ολόιδιος με τον μαφίοζο αγαπημένο της, Johnny.
Η πλοκή της ταινίας συνεχίζεται στη Σικελία με τον αγαθό Dante να πιστεύει ότι όλοι τον κυνηγάνε για την μπανάνα που έκλεψε και τον Johnny να κρύβεται στο υπόγειο του σπιτιού..



Αξίζει να δείτε την ταινία.. πάρτε μια γεύση από το απόσπασμα που ακολουθεί. 


Σύμφωνα με κάποιους έμπνευση της ταινίας αποτελεί ο μαφιόζος Charlie Stecchino, που σκοτώνεται στην αρχή της ταινίας "Μερικοί το προτιμούν καυτό".

C'è una sola persona al mondo della quale mi fidi e quella persona sai chi è, Maria? Sei tu, Maria, e mia madre... mia madre!




Δείτε και αυτό το απόσπασμα, υπέροχος ο Dante!




Nessun commento:

Posta un commento