Ιταλική γλώσσα

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ιταλία, στην ιταλική γλώσσα και στην εκμάθηση της...
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

venerdì 6 febbraio 2015

Arte Italiana: La nascita di Venere - Sandro Botticelli (1482-1485)

Η γέννηση της Αφροδίτης (La nascita di Venere) είναι ένα από τα πιο διάσημα έργα του Sandro Botticelli ζωγράφου της Αναγέννησης, φιλοτεχνήθηκε περίπου στα χρόνια 1482-1485, αποτελεί μέλος της συλλογής Uffizi στην Φλωρεντία όπου και βρίσκεται στην Sala Sandro Botticelli.

Εικονίζεται η γέννηση της Αφροδίτης, η ανάδυση της από την θάλασσα πάνω σε ένα κοχύλι, στα αριστερά πολλοί μελετητές υποστηρίζουν ότι είναι η Αύρα και ο Ζέφυρος που φυσούν το κοχύλι στην στεριά ενώ στα αριστερά είναι μια από τις Ώρες η οποία προσφέρει την θεά ένα μανδύα.

Πολλά έχουν ειπωθεί για αυτό το αριστούργημα, καταρχήν αξίζει να σταθούμε στο θέμα που πραγματεύεται χαρακτηρισμένο "παγανιστικό" σε μια εποχή που επικρατούσαν σαφώς τα Ρωμαιοκαθολικά πρότυπα. Ακόμα πολλοί παρατηρούν ότι η ιδεατή ομορφιά της εικονιζόμενης Αφροδίτης απέχει από τα μέχρι τότε κλασικά πρότυπα.

Σίγουρα αποτελεί έναν από τους πίνακες-σύμβολο της Ιταλικής τέχνης, το πρόσωπο της Αφροδίτης μην ξεχνάμε ότι εικονίζεται στο κέρμα των 10 cent της Ιταλίας, μα και πως η Φλωρεντινοί έχουν ακόμα έναν λόγο να είναι περήφανοι για τον Φλωρεντινό ζωγράφο.





Με αυτό το πρώτο post πάνω στην Ιταλική Τέχνη ελπίζω ότι θα βρω τον χρόνο για ένα αφιέρωμα τύπου: ένας πίνακας μια ιστορία! Περιμένω τις απόψεις/εντυπώσεις σας.






Nessun commento:

Posta un commento