Ιταλική γλώσσα

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ιταλία, στην ιταλική γλώσσα και στην εκμάθηση της...
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

giovedì 10 settembre 2015

Teatro italiano: Farmacia di turno - Eduardo de Filippo

Το έργο farmacia di turno, γράφτηκε από τον Eduardo De Filippo to 1920 κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας και παρουσιάστηκε αρχικά σε πολλά στρατόπεδα, ο αρχικός τίτλος ήταν Don Saverio ή ο Φαρμακοποιός. 
Πρόκειται για μια κωμωδία σε μία μόνο πράξη που πραγματεύεται την ιστορία του Don Saverio, που ακολούθησε την δουλειά του πατέρα του και διατηρεί το φαρμακείο της οικογένειας. Το περιβάλλον λοιπόν του έργου είναι το ίδιο το φαρμακείο όπου ο φαρμακοποιός συνομιλεί με τον γιατρό Teodoro, ωστόσο την συζήτηση τους διακόπτουν οι πελάτες έτσι ακούγονται και οι ιστορίες της καθημερινότητας από τις οποίες αφορμάται και ο Don Saverio ώστε να εξομολογηθεί στον γιατρό ότι η γυναίκα του τον εγκατέλειψε και ζει με κάποιον άλλον. 
Εξαιτίας ίσως της αφηρημάδας του ή της συζήτησης με τον γιατρό ο φαρμακοποιός μπερδεύεται και κάνει λάθος στις συνταγές των πελατών έτσι βρίσκεται να συλλαμβάνεται με την κατηγορία ότι δηλητηρίασε την πρώην σύζυγο του μπερδεύοντας την ασπιρίνη που πάει να αγοράσει η οικιακή της βοηθός με το αρσενικό που χρειάζεται ο γιατρός για να εξοντώσει τα ποντίκια στο σπίτι του.




Nessun commento:

Posta un commento