Ιταλική γλώσσα

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ιταλία, στην ιταλική γλώσσα και στην εκμάθηση της...
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

lunedì 5 febbraio 2018

Città Italiane: Modena

Modena... ακόμα μια πόλη του ιταλικού Βορρά, έντονα ατμοσφαιρική αλλά και γνωστή κυρίως στο αντρικό κοινό αφού είναι η έδρα πολλών εταιρειών αυτοκινήτων όπως η Ferrari, η Lamborghini και η Maserati. Η Modena είναι η γενέτειρα πόλη του Luciano Pavarotti αλλά και του Enzo Ferrari. Η πόλη έχει περίπου 190.000 κατοίκους

Η Modena δεν διαθέτει αεροδρόμιο, οπότε είναι προσβάσιμη μέσω τρένου η με λεωφορείο από το κοντινότερο προς αυτήν αεροδρόμιο που είναι εκείνο της Bologna. 



Η Modena είναι επίσης γνωστή για την γαστρονομία της, το prosciutto και το parmigiano που είναι τυπικά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής, ενώ ακόμα είναι έδρα του βαλσάμικου.

H Piazza Grande, το Duomo και η Torre Ghirlandina έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Μνημεία Παγκόσμια Πολιτισμικής Κληρονομιάς.

Ακόμα στην πόλη υπάρχουν αρκετά μουσεία, όπως εκείνα των αυτοκινήτων με πρώτα το Μουσείο Ferrari και το Panini motor, ακόμα μπορείτε να επισκεφθείτε το σπίτι του Pavarotti καθώς και το σπίτι του Enzo Ferrari που έχουν μετατραπεί σε μουσεία. Ακόμα υπάρχουν και κάποια μουσεία αφιερωμένα στο βαλσάμικο ξύδι και την διαδικασία παραγωγής του. 



Τυπικά πιάτα της περιοχής είναι το zampone και το gnocco fritto.
Zampone
Gnocco fritto





Κάθε χρόνο πραγματοποιείται στην πόλη, όπως και σε κάποιες άλλες ιταλικές πόλεις το Φεστιβάλ Σοκολάτας ενώ τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται επίσης το Φεστιβάλ των Παραμυθιών.


H Modena είναι επίσης γνωστή για το καρναβάλι της, το οποίο προσελκύει πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο.




Pietra Ringadora


Στην Piazza Grande σίγουρα θα παρατηρήσετε την Pietra Ringadora η οποία είχε χρησιμοποιηθεί για διάφορους λόγους κατά τον Μεσαίωνα, ο πιο παράξενος από όλους είναι ότι εκεί τοποθετούσαν τους νεκρούς που δεν είχαν αναγνωριστεί, ώστε να τους αναγνωρίζει κάποιος από τους κατοίκους.






Χρήσιμα link για την πόλη της Modena: 
Τουριστικές Πληροφορίες - http://www.visitmodena.it/it
Φεστιβάλ Σοκολάτας - http://www.acaicioccolatopuro.eu/
Φεστιβάλ Παραμυθιών - http://www.festivaldellafiaba.com

Πηγές 
http://www.unesco.modena.it/it
http://lacuriosa.it/2017/12/23/il-carnevale-di-cento-e-modena-unesco/
http://www.comuni-italiani.it/036/023/appunti/

Nessun commento:

Posta un commento