Ιταλική γλώσσα

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ιταλία, στην ιταλική γλώσσα και στην εκμάθηση της...
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

domenica 4 febbraio 2018

Città Italiane: Trieste - Τεργέστη

Οι λόγοι που μπορούν να σας κάνουν να επιλέξετε σαν προορισμό σας την Τεργέστη είναι πραγματικά πολλοί, πρόκειται για μια γραφική πόλη γεμάτη ιστορία και κάστρα. H πόλη βρίσκεται στο Βόρειο-ανατολικό μέρος της Ιταλίας, αρκετά κοντά στα σύνορα με τη Σλοβενία. Αποτελεί το βορειότερο λιμάνι της Μεσογείου. Ο πληθυσμός της ξεπερνά τους 200.000 κατοίκους. Μπορείτε να φτάσετε στην Τεργέστη αεροπορικώς μέσω του αεροδρομίου Ronchi dei Legionari.
Πρόκειται για μια πόλη σημαντικό λιμάνι κατά τις αρχές του 19ου αιώνα, στην οποία συνυπήρχαν πολλοί διαφορετικοί λαοί όπως Ιταλοί, Έλληνες, Σλοβένοι, Αυστριακοί και Εβραίοι. Η πόλη κατέχοντας σημαντική θέση στις εμπορικές δραστηριότητες σαν σημαντικό λιμάνι της εποχής βρέθηκε στο επίκεντρο πολλών κατακτητών ώσπου περιήλθε στο ιταλικό κράτος το 1945.

Βασικό αξιοθέατο της πόλης είναι η κεντρική πλατεία της Τεργέστης Piazza Unità d'Italia (πλατεία Ενότητας της Ιταλίας)  η οποία έχει συνολική έκταση 12.280 τ.μ. και είναι η μεγαλύτερη παραθαλάσσια πλατεία της Ευρώπης. 
Ακόμα η πόλη διαθέτει ένα από τα σηματικότερα μουσεία για την επιστημονική φαντασία το Immaginario Scientifico.
H Τεργέστη συνδυάζει την ιστορία με την φύση, τον κοσμοπολίτικο αέρα διατηρώντας ταυτόχρονα ένα χαμηλό προφίλ και προσφέροντας πολλές πολιτιστικές επιλογές. 

Πρόκειται για την πόλη στην οποία έζησε στις αρχές του 19ου αιώνα ο Joyce, και για εκείνη που λογοτέχνες την χαρακτήριζαν γοητευτική εφάμιλλη του Παρισιού ή αλλιώς της Βιέννης. 

Η πόλη είναι γεμάτη με μικρά καφέ στα οποία σύχναζαν συγγραφείς της περιοχής ενώ για τους λάτρεις της λογοτεχνίας προσφέρεται ο λεγόμενος "περίπατος του Joyce" ενώ υπάρχει και το ομώνυμο μουσείο που είναι αφιερωμένο στον Ιρλανδό συγγραφέα, του οποίου η ψυχή όπως εκείνος έγραψε, βρίσκεται στην Τεργέστη.






Χρήσιμα link για την πόλη της Τεργέστης: 
Δήμος Τεργέστης: http://www.retecivica.trieste.it/
Τουριστικές Πληροφορίες: http://www.turismofvg.it/Localita/Trieste
Πληροφορίες λεωφορείων: http://www.triestetrasporti.it
Μουσεία στην Τεργέστη: http://www.trieste.com/cultura/musei.html
Η Τεργέστη μέσα από το Βήμα http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=790866
Το μουσείο του James Joyce http://www.museojoycetrieste.it/

Nessun commento:

Posta un commento